Hlavní obsah

Křesťanská škola vyhodila studentku za fotku s duhovým narozeninovým dortem

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O rozruch se postarala křesťanská soukromá střední škola Whitfield Academy v americkém státě Kentucky, když vyhodila patnáctiletou studentku poté, co její matka Kimberly Alfordová zveřejnila fotku dívky v duhovém svetru před duhovým narozeninovým dortem. Podle školy je jednání v rozporu s přesvědčením školy, podle matky šlo pouze o barevný dort.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K vyloučení došlo 6. ledna, poté co si ve škole všimli fotky na sociálních sítích. Fotografie podle školy „demonstruje postoj a kulturní přesvědčení, které jdou proti přesvědčení Whitfieldské akademie“, stojí v mailu, který zaslala škola překvapené matce patnáctileté Kayle Kenneyové.

Žáci soukromé školy musí podle školního řádu dodržovat životní styl a přesvědčení, které korespondují s představami školy.

„Vypadala šťastně a nádherně. Samozřejmě jako matka jsem ji musela vyfotit, jak sfoukává svíčky, a dala tu fotku na Facebook,“ uvedla Alfordová pro regionální zpravodajský server Wave3 News.

Škola si zřejmě vyložila svetr s duhou a duhový dort jako symbol podporující hnutí LGBTQ. Alfordová nicméně namítá, že závěry školy jsou pochybné a duhový dort nebyl ničím víc než duhovým dortem. Vedení školy však uvádí, že se nejednalo o první prohřešek „proti školní morálce“.

Zakažte jógu na školách, přeje si irský biskup

Koktejl

„Učíme naše děti ptát se, co by udělal Ježíš. Co by tedy udělal v tomto případě?“ ptá se rozhořčená matka. Vedení školy, ve které roční školné stojí 7800 dolarů (zhruba 176 tisíc korun), se však s ní a její dcerou odmítlo sejít. Dohodli se alespoň, že vyhazov studentky nebude zapsán do jejího školního záznamu.

Reklama

Výběr článků

Načítám