Hlavní obsah

Kresba obrazu trvala rok, výsledek stojí za to

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Reading

Britský umělec strávil téměř celý loňský rok mravenčí prací. Zhruba dvanáct měsíců se věnoval kresbě obrazu newyorského panoramatu, informovala agentura Reuters. A výsledek stojí za to.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kresba obrazu zabrala Britovi rokVideo: Reuters

 
Článek

Malíře vystupujícího pod jménem Ink and Pencils (Inkoust a tužky) inspirovala fotografie New Yorku, kterou pořídil jeho kamarád. Brit kreslící levou rukou s projektem začal předloni v listopadu a dílo dokončil v říjnu 2016. Časosběrný záznam z průběhu celé kresby zveřejnil ale až letos.

Jak sám uvedl, byla to pro něj výzva. Obraz nakreslený na bambusovém papíře o velikosti 110 krát 60 centimetrů přitom vytvořil bez jakéhokoliv přeměřování nebo rýsování, proto podle něj není výtvor perfektní. „Ale právě tyto nedostatky ho dělají úžasným,“ dodal.

Muž, který pochází z britského Readingu, se před časem rozhodl splnit si svůj sen stát se umělcem. Skončil v zaměstnání a plně se věnuje kreslení.

Reklama

Výběr článků

Načítám