Hlavní obsah

Kráva utekla před ošetřovatelem kopyt a ukryla se v prodejně s barvami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nečekaného hosta dostala minulý týden prodejna barev v západoněmeckém Drolshagenu. Šlo o krávu, která uprchla ze statku v nedaleké vesnici údajně proto, že si nechtěla nechat upravit kopyta.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Návštěvu zvířete zachytila bezpečnostní kamera prodejny. Kráva si hlavou sama otevřela tím, že na dveře zatlačila. Pravděpodobně se zahlédla v odrazu skla.

V prodejně v tu chvíli nikdo nebyl - s výjimkou manželského páru, který prodejnu vlastní. Když žena viděla, jak se uvnitř promenáduje kráva, schovala se za vnitřní dveře a vylekaně volala na manžela, který byl v tu chvíli ve skladovací místnosti. Zprvu nechtěl věřit, kdo že to je v prodejně, ale nakonec musel.

Podle deníku Bild zvíře uteklo ošetřovateli a neváhalo prchat po silnici čtyři kilometry do Drolshagenu. Na prvním kruhovém objezdu se mu naskytly dva úkryty: kromě zmíněného obchodu s barvivy ještě prodejna se svatební módou.

Kráva zvolila první možnost. „U nás se dveře otevírají dovnitř. A kromě toho, na útěku před pedikúrou asi chtěla znát nejnovější trendy v barvách,“ vtipkoval majitel obchodu.

Žádná konzultace se ale nekonala, protože brzy si pro zběha přijeli farmáři a za asistence policie jej zahnali do přepravníku. Nikdo neutrpěl zranění a nevznikly ani žádné větší škody. Zvíře v obchodě jen převrhlo pár plechovek s barvou, které se lehce promáčkly.

Zatímco kráva se vrátila k ošetřovateli, aby jí upravil paznehty, majitelé prodejny udělali z nouze ctnost a využili incident k prezentaci své živnosti na internetu.

Sedmdesátiletý Ind uplaval dva kilometry, aby zachránil krávu

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám