Hlavní obsah

Krasavice mají vyšší hladinu estrogenu

Právo, Kate Raviliousová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krasavice mají obyčejně vyšší hladinu sexuálního hormonu estrogenu. Uvádí to zpráva o výzkumu Královské společnosti pro biologické vědy mezi studentkami skotské univerzity St. Andrews. Vědci se domnívají, že takové rysy tváře, jako jsou velké oči a rty, jsou spojeny s větší plodností.

Článek

Podle vědců překrývá tyto známky často líčidlo a způsobuje, že muži dávají přednost i ženám, které vysoce plodné ve skutečnosti nejsou.

Miriam Law Smithová a její kolegové vyfotografovali 56 studentek ve věku od 18 do 24 let. Současně sbírali vzorky moči a změřili hladinu estrogenu ve stejném období jejích menstruačního cyklu. Fotografie pak ukázali 15 studentkám a 14 studentům a požádali je, aby stanovili podle přitažlivosti, ženskosti a zdravého vzezření jejích pořadí.

Přitažlivé ženy mají velké oči

Podle toho pak došli k závěru, že ženy jsou atraktivnější v přímé souvislosti s výškou hladiny estrogenu. "Množství estrogenu u žen je zcela jistě spojeno s ženskostí a přitažlivostí," prohlásila doktorka Smithová. Ženy, jež byly považovány za nejkrásnější, měly velké oči a čela, malé čelisti a bujné rty.

I když byl průzkum provedený na poměrně malém vzorku žen, potvrdil již dříve známý poznatek, totiž že lidské tělo může vnějšími rysy vyjadřovat stupeň plodnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám