Hlavní obsah

Královská svatba v Portugalsku, vdávala se 26letá infantka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lisabon

Portugalsko zažilo v sobotu velkou slávu, po více než čtvrt století se tam konala královská svatba. Šestadvacetiletá infantka Maria Francisca de Braganza se vdala za svého o šest let staršího snoubence Duarta de Sousa Araújo Martinse. Záběry zveřejnila agentura Reuters.

Královská svatba v Portugalsku po více než 25 letechVideo: Reuters

 
Článek

Honosný obřad se konal v bazilice paláce Mafra za účasti hostů z evropských královských rodin.

Vévodkyně z Coimbry, jediná dcera vévody a vévodkyně z Braganzy, se se svým nynějším manželem, právníkem, zasnoubila loni. Spojována s ním je ale už od roku 2019, píše server Daily Mail.

Foto: Reuters

Královská svatba v Portugalsku po více než 25 letech

Nevěsta měla na sobě hladké šaty v barvě slonové kosti s tříčtvrtečními rukávy a výstřihem do V. Dlouhý závoj přidržoval na hlavě diadém s 800 diamanty, který nevěstin otec Duarte Pio z Braganzy zdědil po smrti poslední portugalské královny.

Původně ho daroval král Ludvík I. Portugalský své snaše princezně Amélii Orleánské ke svatbě s korunním princem Karlem I. v roce 1886, uvádí server portugalbusinessesnews. Ženich oblékl šedé proužkované kalhoty, krémovou vestu a bledě modrou kravatu.

Foto: Reuters

Svatba se konala v paláci Mafra nedaleko Lisabonu

Do konce roku by se novomanželé měli odstěhovat do Londýna.

Portugalsko je od roku 1910 republikou, tudíž jsou současní následníci trůnu pretendenti. Současnou hlavou portugalské královské rodiny je nevěstin otec.

Infantka

Infantka je titul princezny, udílel se v královstvích na Pyrenejském poloostrově. Kromě dětí krále (v podobě infant/infantka) se udílel i vnukům a vnučkám v mužské linii, a dokonce i dětem princezen, pokud byly následnicemi trůnu. Titul mohly také dostat manželky následníků.

Norská princezna si příští rok vezme samozvaného šamana

Koktejl

Reklama

Související témata:
Královská svatba

Výběr článků

Načítám