Hlavní obsah

Králík vypadá jako ďábel, jeho hlava je pokryta rohy

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mankato

Americký mladík Gunnar Boettcher natočil na video bizarně vypadajícího králíka, který má na hlavě výrůstky připomínající rohy. Podle odborníků za to může papilomavirus, který má zvíře nejspíš v těle, napsal britský server Daily Mail.

BEZ KOMENTÁŘE: Králík vypadá jako ďábel, jeho hlava je pokryta rohy

 
Článek

Králík žije na pozemku Boettcherovy rodiny ve městě Mankato v americké Minnesotě, kde si ho 20letý mladík poprvé všiml na začátku června. Chtěl ho zachytit na video nebo vyfotit, ale plaché zvíře vždy uniklo. Pořídit použitelné záběry se mu podařilo až na konci měsíce. Video nazvané Nejstrašidelnější králík na světě zhlédly na několika serverech během pár dní statisíce lidí.

„Viděli jsme ho v okolí domu, ale nikdy jsme se na něj nestihli podívat zblízka. Ale v ten den jsme k němu šli a on tentokrát neutekl,“ řekl Gunnar Boettcher.

Mladík si myslí, že podivné výrůstky na králíkově hlavě způsobil rakovinový papilomavirus. Souhlasí s ním odborník z minnesotského ministerstva přírodních zdrojů Joe Stangel, podle kterého není toto onemocnění u králíků ničím neobvyklým. Ještě ale neviděl, že by se projevilo i na hlavě, jak uvedl pro agenturu AP.

Tato nemoc je pro zvířata ve většině případů smrtelná. Nádory se nakonec stanou tak velkými, že zvířeti neumožní přijímat potravu. Někteří, co video viděli, si myslí, že Boettcher by měl zvířeti pomoct a zajistit mu péči veterináře. S tím ovšem nesouhlasí Stangel, jenž tvrdí, že v těchto případech by se měla nechat příroda na pokoji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám