Hlavní obsah

Kradl z banky ve velkém peníze, pak se s nimi chlubil na fotkách

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud by existovala nějaká příručka, jak se nechovat po krádeži, jistě by v seznamu rad stálo doporučení, aby pachatel hned nezačal utrácet ukradené peníze. Zda by tam byla i rada, že se s nimi nemá fotit, není jisté, protože se to zdá naprosto samozřejmé. Přesto se najdou zloději, kterým to jasné není. Tím posledním případem je Arlando Henderson ze Severní Karolíny.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Devětadvacetiletý Henderson byl na počátku prosince zatčen v San Diegu, své zločiny však spáchal od července do srpna v Severní Karolíně, konkrétně ve městě Charlotte. V dubnu ho tam zaměstnala pobočka banky Wells Fargo.

Muž měl přístup k sejfu, kam se ukládaly hotovostní vklady klientů, a neváhal ho využít ve vlastní prospěch. Od července totiž odcizil ze sejfu při 18 příležitostech celkem 88 tisíc dolarů (přes dva miliony korun). Peníze následně vkládal do bankomatu nedaleko místa, kde pracoval.

Své bohatství následně dával na odiv na sociálních sítích, kde se ho snažil maskovat vzestupem své obchodní značky. Henderson je kromě bankovního zaměstnance rovněž začínajícím rapperem. Ovšem jeho fotky na sociálních sítích s tučnými balíky peněz neunikly ani pozornosti policie.

Fotka původně z Alrnadova účtu na FB. Odtamtud už byla smazána.

Když následně vyšlo najevo, že muž zaplatil první splátku ve výši 20 tisíc dolarů (456 tisíc korun) za luxusní Mercedes-Benz, měli kriminalisté jasno. FBI ho zatkla v kalifornském San Diegu.

Henderson čelí dvěma obviněním z finančního podvodu, 19 obviněním z krádeže, 12 obviněním z falšování bankovních údajů, za vše mu hrozí až 30 let vězení a pokuta milion dolarů (22,8 milionu korun). K tomu je obviněn z praní peněz, za což mu hrozí dalších 10 let odnětí svobody a pokuta 250 tisíc dolarů.

Reklama

Výběr článků

Načítám