Hlavní obsah

Krádež nového Harryho Pottera provázela střelba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britský tisk v neděli vyzdvihl dramatické chvíle, které podle něj provázely nedávnou krádež ze skladu nové knihy o malém čarodějnickém učni, jenž se pod názvem Harry Potter a princ dvojí krve má objevit na pultech až 16. července. Zloděj nabízel svérázný lup k prodeji dvěma deníkům. Po rozmíšce vystřelil prý jednomu novináři přímo u hlavy.

Článek

Deník The Sun uvedl, že jeho redaktor souhlasil se schůzkou se dvěma muži, kteří knihu nabídli ke zveřejnění za 50 tisíc liber (asi 2,25 mil. Kč). Když s knihou po schůzce odcházel, jeden z mužů vystřelil nad novinářovým ramenem. Oba muži byli hned zadrženi policií, která na základě předchozího sdělení redakce čekala u místa setkání.

Policie potvrdila, že jeden z podezřelých z dosud neznámých důvodu vystřelil u hlavy novináře, ke které přiložil pistoli. Spolu s ní policisté zabavili i jednu vzduchovku. Dvojice, která byla propuštěna na kauci a je vyšetřována na svobodě, pracovala ve skladu, ve kterém nové příběhy čaroděje čekají na uvedení na trh.

Muži jsou stíháni za krádež a nelegální držení zbraní. Zdroje neuvedly, jaký trest pobertům hrozí. Jisté je, že obviněné inspiroval k činu ohromný zájem, který o novou knihu vyvolalo nedávné sdělení její autorky Joanne Rowlingové, že má v tomto díle jeden z hlavních hrdinů umřít. Sázkové kanceláře v zemi přijímají sázky na to, kdo to je.

Související témata:

Související články

Český Harry Potter konečně mezi čtenáři

Skutečný Harry Potter se o sobotní půlnoci přenesl na koštěti z pořadu Noc s Andělem z České televize do Paláce knihy Astra na Václavském náměstí číslo 4....

Výběr článků

Načítám