Hlavní obsah

Korejský umělec maluje hyperrealistické obrazy, které jsou k nerozeznání od fotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korejský umělec Young Sung Kim vytváří takzvané hyperrealistické obrazy, které vypadají natolik reálně, že připomínají fotky. Korejec doufá, že jednoho dne bude moct uspořádat vlastní výstavu v jednom z velkých mezinárodních muzeí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Umělec maluje hyper realistické obrazy vypadající jako fotografieVideo: Caters News, AP

 
Článek

Třiačtyřicetiletý Young je původem z Koreje, nyní však žije v americkém New Yorku. Malovat začal před dvaceti lety, když studoval výtvarné umění.

„Inspiraci získávám z přírody a městského života kolem mě. Momentálně nejraději maluju malá zvířata. Všichni si mé obrazy pletou s fotkami,“ prozradil agentuře AP.

Každý obraz mu zabere tři až deset měsíců práce. Jeho cena se pak pohybuje okolo osmi tisíc liber (přibližně 230 tisíc korun).

Young nyní sní o tom, že bude moct uspořádat vlastní výstavu v jednom z velkých mezinárodních muzeí. „Celé dny přemýšlím jenom nad uměním. Myslím, že umění je nejlepší dar, kterým mě bůh obdařil,“ uzavřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám