Hlavní obsah

Konec jedné éry. Poslední telefonní budka byla odstraněna z ulic New Yorku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec jedné éry. Telefonní budky už zřejmě budeme znát jen jako rekvizitu z dobových filmů, protože v našem životě nezadržitelně končí. S poslední telefonní budkou se rozloučili před pár dny také Newyorčané.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V New Yorku odstranili poslední telefonní budkuVideo: Reuters

 
Článek

Pokud si obyvatelé New Yorku chtěli třeba z nostalgie z budky zatelefonovat, mohli tuto možnost využít do 23. května. Nyní už žádnou ve svém městě nenajdou. Ta poslední stála v části Manhattanu nazývané jako Midtown na rohu 50. ulice a 7. avenue.

Jedná se o proces, který město zahájilo v roce 2015, kdy začalo postupně telefonní budky nahrazovat wi-fi terminály LinkNYC, z nichž si člověk může i v případě potřeby zdarma zavolat.

Dva roky ji nikdo nepoužil. V Česku skončila po 110 letech poslední telefonní budka

Internet a PC

„Konec jedné éry, už si nemusíte schovávat čtvrťáky po kapsách,“ oslavil rozloučení se s telefonními budkami starosta Manhattanu Mark Levine.

V České republice skončily telefonní budky v roce 2021. Ta poslední stála v Hlubyni na Příbramsku a byla odstraněna v červnu loňského roku po tom, co ji dva roky nikdo nevyužil.

Reklama

Výběr článků

Načítám