Hlavní obsah

Kojenec ve vlaku hladověl, problém vyřešila rychlá reakce pracovníků dráhy

Novinky, dov

Ne každý dobře snáší dlouhé cesty vlakem a zejména malé děti nemají trpělivosti na rozdávání. Mladí rodiče v Indii se takto dostali do úzkých, když jim v průběhu cesty došlo mléko pro jejich dcerku. Pracovníci železnice ale neváhali a rodině pomohli.

Foto: Profimedia.cz

ILUSTRAČNÍ FOTO: Vlaková stanice v Indii

Článek

Anagha Nikamová seděla ve vlaku projíždějícím indickým státem Maháráštra ve společnosti mladé rodiny. Jejich pětiměsíční holčička jménem Kartiki začala mít hlad, rodinu ale stále čekala daleká cesta a žena už pro holčičku neměla dostatek mléka. Nikamová tak vytáhla svůj telefon a na Twitteru sdílela fotografii dítěte s prosbou adresovanou ministerstvu železnic.

Dítě, kterému se dostalo rychlé pomoci v podobě mléka čekajícího v další stanici.

Indické ministerstvo železnic je už známé svou aktivitou na sociálních sítích a nebylo to poprvé, co takto rodinám pomohlo v nouzi. S Nikamovou se záhy dali jeho pracovníci do kontaktu a v další stanici již na Kartiki čekalo potřebné mléko.

Pracovníci železnice takto mladé rodině vypomohli již uplynulou neděli, indický ministr Suresh Prahbu ale příběh zveřejnil na Twitter teprve ve čtvrtek. Za pomoc hladovému dítěti sklízí jeho administrativa uznání nejen od cestujících v Indii, ale i po celém světě.

Indie patří mezi největší železniční přepravce na světě, má až 63 tisíc kilometrů tratí. Je tam ale na denním pořádku, že vlakové spoje mají z různých příčin zpoždění. Mnoho lidí, zejména rodiny s malými dětmi, se přes sociální sítě obracejí na ministerstvo železnic a Suresh Prahbu dbá na to, aby se služby ve vlacích co nejvíce zlepšily.

V Indii je Prahbu velmi oblíbený a na jeho twitterovém účtu ho sledují přes dva milióny uživatelů. Minulý rok dokonce navštívil Českou republiku a s bývalým ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem projednával možné české investice do modernizace indické železniční sítě.

Reklama

Výběr článků

Načítám