Hlavní obsah

Kocour uvázl na stromě, museli kvůli němu postavit lešení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uváznutí na nějakém velmi špatně přístupném místě patří k naprostým kočičím klasikám, ale kocourek Naartjie již v útlém věku podal v této disciplíně velmi kvalitní výkon. Na stromě se totiž zasekl tak vysoko, že kvůli němu museli postavit lešení.

Kocour uvázl na stromě, museli kvůli němu postavit lešeníVideo: AP

 
Článek

Šestiměsíční Naartjie z města Clacton-on-Sea v hrabství Essex před pár dny zvídavě prozkoumával zahradu, kde narazil na ježka. Podle Jade Russellové, která s Naartjiem bydlí, při tom kocourek dostal do nosu pár píchnutí od bodlin a to jej vylekalo natolik, že se uchýlil k úprku na strom.

„Šplhal pořád výš a do toho ještě hodně foukalo, takže se kymácel i se stromem,“ popsala Jade agentuře AP začátek dost zdlouhavého problému. Naartjie totiž nakonec strávil na stromě zhruba dva dny.

„Lidé mi nabízeli, že pro něj vylezou, ale bylo to nebezpečné, takže jsem jejich nabídky odmítala,“ vysvětlila Jade. Jejího partnera později napadlo sundat kocourka s pomocí lešení, a tak hned ráno zvolali do specializované firmy a lešení na zahradě sestavili.

Podle Jade Russellové vyvázl Naartjie ze svízelné situace zcela v pořádku, ale ještě pár dnů poté si údajně na svůj těžký úděl stěžoval. Jeho lidští spolubydlící se tak podle všeho žádného vděku, nebo alespoň poděkování nedočkali.

Manželé vyrazili na dovolenou, 500 kilometrů od domova zjistili, že s nimi jede i sousedčin kocour

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám