Hlavní obsah

Kocour se našel po sedmi letech, žil s dalšími tuláky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žena z amerického státu Georgie již dávno vzdala všechny naděje, že by se její kocour Kevin Durant ještě někdy objevil doma. Náhodou se však ukázalo, že celých sedm let žil nedaleko s partičkou dalších toulavých koček.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Liz Gillespieová z Rock Spring v Georgii pojmenovala svého, dnes dvanáctiletého kocoura po basketbalové hvězdě Kevinu Durantovi. Před sedmi lety však zmizel a od té doby se neukázal. Liz byla přesvědčená, že už ani nežije.

„Bydlím blízko lesa, takže jsem předpokládala, že se dostal do křížku třeba s kojotem. Nemyslela jsem si, že by venku mohl přežít tak dlouho, víceméně jsem už ztratila veškerou naději,“ citoval Liz Gillespieovou server UPI.

Proto byla v šoku, když jí na začátku března zavolali ze zvířecího útulku, aby si pro kocoura přišla. Kevin Durant se totiž nedaleko nedostal do křížku s kojotem, ale s místním dítětem. Po této epizodě se navíc dostal k veterinářům a ti zjistili, že má mikročip, a s jeho pomocí mohli kontaktovat Liz.

Zároveň se při tomto incidentu ukázalo, že Kevin Durant podle všeho celých sedm let žil se skupinou dalších toulavých koček jen přibližně 1,5 kilometru od domu Liz Gillespieové. Při prohlídce veterináři zjistili jen drobné infekční onemocnění respiračního charakteru, ale jinak se kocouří tulák těšil vynikajícímu zdraví.

Liz byla ze setkání se svým mazlíčkem pochopitelně naprosto nadšená, ale na fotkách North Georgia Animal Alliance, kde pracuje jako dobrovolnice, je zřejmé, že Kevina Duranta to zase až tak moc nepotěšilo.

Ale na pohodlí Liziny domácnosti si zvykl rychle. „Hodně odpočívá a znovu se seznamuje se svým domem,“ napsala organizace na sociálních sítích krátce po Kevinově znovuobjevení.

Mysleli si, že jejich kocour odešel zemřít. Pak ho ale uviděli v televizi

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám