Hlavní obsah

Kočka přežila týden bez jídla a pití. Schovala se do návratové krabice a putovala stovky kilometrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příběh manželů Clarkových z Lehi v americkém státě Utah jako by potvrdil platnost přísloví, že kočky mají devět životů. Jejich domácí mazlíček Galena přežila téměř týden bez jídla, pití a ve stísněném prostoru poté, co se nepozorovaně schovala do krabice, v níž rodina vracela zásilkové firmě zboží.

Foto: Carrie Clark, ČTK/AP

Zachráněná kočka Galena

Článek

Stovky kilometrů dlouhou pouť se šťastným koncem absolvovala Galena minulý měsíc. Podle všeho jí k záchraně dopomohla škvíra v krabici, díky níž mohla bez problémů dýchat.

Když se kočka záhadně ztratila, spustili vyděšení majitelé v bydlišti a jeho okolí rozsáhlou pátrací akci. Vyvěšovali plakáty s fotografiemi a odstartovali i kampaň na sociálních sítích, jen aby milované zvíře našli.

„Galena je pro mě velkou emocionální podporou. V posledních šesti letech mi pomohla překonat mnoho zdravotních problémů,“ řekla Carrie Clarková podle televize KSL TV. Její úzkost a stres byly už nesnesitelné, když náhle dostala na mobilní telefon zprávu, že kočka je živá a zdravá, ale ve stovky kilometrů vzdáleném Los Angeles.

„Nejdříve jsem tomu nevěřila. Myslela jsem, že jde o vtip,“ řekla šťastná panička Galeny. „S manželem jsme se rozplakali, když jsme si uvědomili, že nám nepozorovaně skočila do velké návratové krabice, v níž jsme odesílali nazpět několik párů bot,“ dodala.

Galenu objevila při rozbalování vráceného zboží pracovnice zásilkové společnosti. Vzala ji k veterináři, který naskenoval čip malého pacienta, aby se ujistil, kdo je jeho majitelem.

Foto: Carrie Clark, ČTK/AP

Galena a její majitelka Carrie Clarková

Hned druhý den paní Carrie s manželem nasedli do letadla směr Los Angeles a přibrali oblíbené věci Galeny, od růžové tašky přes pamlsky až po její přikrývku.

„Bylo to úžasné shledání. Galena se okamžitě přestala třást. Když jsem ji vzala do náručí, zcela se uvolnila,“ řekla dále majitelka zvířete. „I když byla hubenější a mírně dehydratovaná, její krevní hodnoty byly zcela normální a neměla žádné poranění,“ dodala.

Cestou zpátky do Utahu si s manželem slibovala, že napříště bude všechny odesílané balíky důkladně kontrolovat. „Galeana krabice miluje. Jsou součástí její osobnosti,“ vysvětlila paní Carrie.

Dojemná záchrana. Kočka v Dubaji se zuby nehty držela kliky zaplaveného auta

Koktejl

Výběr článků

Načítám