Hlavní obsah

Kočárek i s dítětem se řítil dolů z kopce po silnici, málem ho smetlo auto

Novinky, Tereza Seidlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seattle

Krušné chvíle si prožila ve čtvrtek odpoledne nepozorná matka z amerického Seattlu. Zaparkovala kočárek se svým dítětem na ulici a šla opodál poklábosit za svými kamarádkami. Kočárek se ale rozjel z kopce dolů a řítil se po silnici. Jen díky včasnému zásahu řidiče popelářského vozu jej nesmetlo další projíždějící auto.

BEZ KOMENTÁŘE: Kočárek s dítětem se řítil ulicí, málem do něj narazilo auto

 
Článek

Jeff Blackburn právě projížděl svou obvyklou trasou po Seattlu, když si všiml ženy s kočárkem. "Když jsem projížděl kolem nich, všiml jsem si, že žena akorát zaparkovala kočárek a odcházela od něj,“ řekl popelář televizi KOMO 4.

"Bylo to na kopci a téměř okamžitě, když zahnula za roh, se kočárek rozjel. Hned jsem začal troubit a zrychlil jsem, abych ho mohl zachytit, než vjede do křižovatky. Dole pod kopcem je totiž velmi rušná křižovatka se semafory.“

Řidič svým vozem zablokoval silnici tak, aby nikdo jiný nemohl jeho pruhem projet a případně kočárek srazit, a rozběhl se z vozu směrem ke kočárku. "Tím, že jsem zatroubil, upozornil jsem ostatní řidiče. Křižovatkou se právě chystal projet další vůz, naštěstí ale včas zastavil právě proto, že slyšel můj klakson,“ řekl Blackburn.

Řidič doběhl ke kočárku spolu s další ženou těsně poté, co se kočárek zastavil o obrubník. Blackburn uvedl, že malý chlapec, který právě jako zázrakem unikl velkému neštěstí, se uvnitř kočárku smál a podle řidiče si jízdu dolů z kopce užíval. Jeho matka, která doběhla na místo o pár sekund později, ale už tak nadšená nebyla.

"Byla vyděšená k smrti a třásla se. Nevzpomínám si ani, že by něco řekla. Jen vzala kočár a utíkala zase pryč. Byla opravdu v šoku,“ dodal Blackburn.

Reklama

Výběr článků

Načítám