Hlavní obsah

Klára ze skupiny Holki se chce učit italsky

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ačkoliv bývalá členka dívčí skupiny Holki Klára Kolomazníková neměla ani tušení, o čem je její duet na novém albu italského zpěváka Davida Mattioliho Made in Italy, zpěvný jazyk horkokrevných jižanů se jí natolik zalíbil, že se jej možná bude i učit.

Foto: Archiv města Opava

Mapa závodu v Opavě

Článek

"Písničku jsem viděla poprvé až ve studiu. Vím jenom, že je to něco o lásce. Ačkoli to bylo vůbec poprvé, kdy jsem se pěvecky setkala s italštinou, šlo to dobře. Je to úžasně melodická řeč," svěřila se Kolomazníková, která uvažuje o tom, že by si studiem italštiny rozšířila znalosti cizích řečí.  

Anglicky zpívat nebude

"Na základce jsme brali němčinu a kromě toho se domluvím i anglicky," podotkla zpěvačka, ale hned dodala, že o zpívání písniček třeba v populární angličtině neuvažuje ani náhodou.

"Zastávám názor, že když jsme v Česku, má se zpívat v češtině. U toho i zůstanu." Zároveň připouští, že pokud by jí nabídl spolupráci její velký oblíbenec Eros Ramazotti, italsky by s radostí opět zazpívala.  

Šok v Itálii

Klára se do Itálie také několikrát podívala. Na svůj první zájezd ale příliš ráda nevzpomíná. "Když mi bylo třináct, jeli jsme se třídou do Bibione. Řeknu vám, tak špinavé místo aby pohledal! Byl to naprostý šok," konstatovala.

Dojem ze země na Apeninském poloostrově vylepšily v jejích očích až magické Benátky, kam ji vzal tatínek o dva roky později.

Související témata:

Výběr článků

Načítám