Hlavní obsah

Kim vyrazil v sandálech do zaplavené oblasti. Voda mu sahala téměř do pasu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve zcela neobvyklé situaci se veřejnosti ukázal severokorejský vůdce Kim Čong-un, když přijel na inspekci jedné oblasti na západě země postižené záplavami. Měl na sobě bílou košili s dlouhými rukávy, černé kalhoty a k tomu z nevysvětlitelných důvodů sandály, ačkoli se pohyboval v rozmáčeném terénu.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Kim Čong-un udílí pokyny svému doprovodu

Článek

Nechyběli ani armádní generálové a důstojníci, kteří Kima tradičně doprovázejí s notýsky a tužkami v rukou. Ti byli ale podle listu The New York Post na chůzi v blátě vybavení o něco lépe, když měli na nohou alespoň uzavřenou obuv.

Jejich relativní výhoda se však smazala v okamžiku, kdy se Kim rozhodl, že vstoupí do zalitého rýžového pole. Doprovod jej následoval, načež fotograf oficiální tiskové agentury KCNA všechny členy delegace zachytil, jak diskutují a stojí přitom téměř po pás ve vodě.

Další snímek reportér pořídil poté, co Kim s generály vyšel ze zalitého pole ven.

Fotografie tak zachycuje všechny v mokrých kalhotách a je až neuvěřitelné, že severokorejské úřady takový záběr zveřejnily, když jinak přísně dbají na to, aby čelný představitel státu vypadal co nejlépe.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Kim Čong-un a jeho doprovod poté, co vystoupili z vody

Katastrofu v oblasti způsobil protržený násep. Voda zaplavila více než 560 hektarů půdy, z níž téměř polovinu představují rýžová pole. Úřady KLDR nehlásily žádné oběti, ale živel udeřil ve chvíli, kdy v zemi sílí obavy z další potravinové krize.

Po skončení inspekce Kim odsoudil vládní úředníky jako „nezodpovědné“ a vyčinil i předsedovi vlády Kim Tok Hunovi, že „nedostatečně plní své povinnosti při kontrole zničeného náspu“.

Biden je připraven k setkání s Kim Čong-unem, a to bez podmínek

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám