Hlavní obsah

Když medvědi tančí. Bručoun předvedl své oblíbené číslo v jabloňovém sadu

Novinky, pal

Na jednu stranu jde z medvědů strach, na stranu druhou jsou to mimořádně roztomilá stvoření. Obzvlášť ve chvíli, kdy provozují populární medvědí tanec kolem stromů. Jednoho takového bručouna se podařilo zachytit i kameramanovi v Kanadě přímo při „tanečním vystoupení”.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Medvěd se přišel podrbat o strom, vypadal jako tanečnice u tyčeVideo: Newsflare, AP

 
Článek

V Shirley, oblasti ležící v provincii Britská Kolumbie v Kanadě, se před několika dny podařilo kameramanovi Larrymu zachytit moment, kdy mladý medvěd našel báječné místo, kde se může pořádně poškrábat na zádech.

Aktivisté protestují proti trestu smrti pro medvěda, který pokousal dva Italy

Koktejl

„Bylo to v malém sadu, je tam jabloň, která má tak akorát správnou výšku na to, aby se o ni mohl medvěd příjemně poškrábat,“ řekl pro agenturu AP kameraman.

I když to vypadá, že medvědi kolem stromů tančí, ve skutečnosti se nejedná o to, že by huňaté šelmy v sobě ukrývaly talent pro pole dance, ale o důležitou součást jejich chování v přírodě.

Svět ohromilo video chlapce s medvědem, vzbuzuje ale pochybnosti

Koktejl

Po každém „tanci“ zůstane na stromě charakteristická pachová stopa. Medvědí samci si tak značkují území. Samci toto chování vykazující nejvíce v době páření. Díky tomu medvěd může poznat, že je na území příliš silného samce, a vyhnout se tak zbytečnému konfliktu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám