Hlavní obsah

Kdo u vchodu odloží mobil, má láhev vína gratis, láká hosty italská restaurace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Originálním způsobem vytáhl do boje proti přehnanému koukání do mobilních telefonů majitel restaurace v severoitalské Veroně. Hosté, kteří přijdou na večeři a u vchodu odloží svůj přístroj do uzamykatelné schránky, dostanou láhev červeného vína na účet podniku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Každý host si může na začátku večera vybrat, zda se zbaví svého chytrého telefonu, odpojí se od technologií a bude se plně věnovat svému blízkému anebo dialogu se svými společníky bez neustálého rozptylování notifikacemi nebo textovými zprávami,“ informuje restaurace na svých internetových stránkách.

Majitel podniku Angelo Lella dodává, že hosté by se měli věnovat především sami sobě, směrovat oči na sebe, a ne do mobilu. „Není důvod, aby někdo každých pět vteřin kontroloval mobil. Pro některé lidi je to jako droga. Takhle mají příležitost mobily odložit a popíjet dobré víno,“ dodal šéf podniku pro rozhlasovou stanice Radio Number One.

Anketa

Vadí vám, když lidé, s nimiž jste v restauraci, tam používají mobily?
Ano
87,4 %
Ne
5,1 %
Jak kdy
7,5 %
Celkem hlasovalo 1163 čtenářů.

Podle pana Angela, který podnik provozuje se třemi přáteli, si hosté nabídku velmi pochvalují.

„Devadesát procent našich zákazníků své mobilní telefony odkládá a těší se, že si od digitálního světa trochu odpočinou,“ říká majitel s tím, že v jeho restauraci díky tomu vznikla už řada nových přátelství.

Španělské restaurace mohou účtovat více za stoly na sluníčku nebo ve stínu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám