Hlavní obsah

Každý třetí Angličan chodí do práce s kocovinou

– LONDÝN

Bolest hlavy, ospalost, závratě, návaly v žaludku a zhoršená koncentrace, to jsou výsledky nočního flámování, kterému souborně říkáme kocovina. Do práce si ji přitom v Británii nosí každý třetí zaměstnanec. Podle BBC navíc každý desátý Brit sedí v kanceláři s alkoholem v krvi.

Článek

Společnost Norwich Union Healthcare provedla průzkum u tisícovky zaměstnanců z 250 různých firem. Zkoumala přitom jejich vztah k alkoholu a práci. Mezi jedinci, kteří si do práce přinesli kocovinu či opici, se 85 procent přiznalo k tomu, že jim jejich nevalný stav znemožnil řádně pracovat.

Pro 36 procent z nich bylo obtížné se soustředit, 35 procent mělo nižší výkonnost, 42 procent se cítilo unaveně tak, že usínalo na pracovním stole, a 25 procent dělalo jen minimum práce a odešlo domů co nejdříve.

Nejvíce opilců přitom pracovalo v médiích a tvůrčích povoláních. Po těchto oborech pracuje hodně alkohol milujících zaměstnanců ve stavebnictví (24 procent), obchodních službách (23 procent) a informačních technologiích (15 procent).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám