Hlavní obsah

Karkulka a Aragorn na americký způsob: Na katanu reagoval řidič vytáhnutím pušky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před jedenácti lety obletělo Česko video zachycující spor taxikáře a řidiče. Vzhledem k tomu, že jeden byl celý v červeném a druhý se bránil mečem, vešel tento konflikt ve známost jako souboj Aragorna s Karkulkou. V americkém Portlandu teď došlo k něčemu podobnému. Jen s tím rozdílem, že na rozzuřeného muže s lacinou napodobeninou katany druhý řidič v klidu vytáhl pušku.

Foto: Profimedia.cz

Portland (Ilustrační foto)

Článek

Není jasné, kdy bylo video natočeno, na sociální síť Twitter ho ale 7. listopadu umístil účet @SirThaFella a od té doby ho zhlédlo 2,8 milionu lidí.

Nahrávka zachycuje konflikt dvou řidičů na jedné z portlandských křižovatek. Jeden z nich vyběhne po druhém s ne příliš kvalitní napodobeninou japonského meče. Druhý řidič se nenechá vyvést z rovnováhy a jednu ruku má neustále položenou na kufru svého vozu.

Když se muž s mečem vrátil do vozu, druhý řidič sáhne do svého kufru. „Co z něj asi vytáhne,“ je slyšet na videu autor nahrávky sedící za volantem dalšího vozu. „A do pr*ele,“ zakleje, když muž vytáhne pušku. Lidé na Twitteru se domnívají, že by mohlo jít o útočnou pušku AK-15. Záznam následně končí.

Není jasné, jak spor mezi oběma řidiči dopadl. Vzhledem k tomu, že portlandská policie neregistrovala žádný násilný incident, ve kterém by byl zmíněn meč či snad přestřelka na křižovatce, lze předpokládat, že se nic dalšího nestalo. Nelze ani vyloučit, že šlo o předem sehranou scénku.

Taxikáři se bránil mečem

Českému čtenáři na mysli ihned vytane případ z roku 2010. Tehdejší bitka dvou řidičů vešla do dějin internetových senzačních videí pod názvem Aragorn versus Karkulka.

Zásahová jednotka zadržela vyděrače známého jako Karkulka z potyčky na Vinohradské

Krimi

Muž tehdy zastavil na okraji ulice Vinohradská, protože se jeho těhotné přítelkyni udělalo špatně. Zatímco ostatní auta ho v klidu objížděla, mužovo počínání se nelíbilo taxikáři.

Ten, oblečen celý v červeném, vyprovokoval konflikt, a následně muže napadl a rozbil zadní okénko jeho vozu. Jelikož byl muž šermíř, popadl meč, který vezl s sebou a začal se bránit. Následně, věrný rčení oko za oko, taxikáři rozbil zadní okénko.

Soud následně stíhání šermíře podmínečně zastavil, taxikář, všemi přezdívaný kvůli oblečení Karkulka, byl obviněn z výtržnictví, poškozování cizí věci a nebezpečného vyhrožování a následně dostal tříletou podmínku. O dva roky později ho policie zatkla kvůli vydírání. Tehdy vyšlo najevo, že jde o drogově závislého muže, který byl již patnáctkrát trestán.

Reklama

Výběr článků

Načítám