Hlavní obsah

Karel Svoboda u manželčina porodu nebude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Hudební skladatel Karel Svoboda si nechá ujít to, po čem mnozí nastávající tatínkové touží - spatřit první okamžiky života svého dítěte. Manželce Vendule u porodu asistovat nebude. Svobodovi očekávají narození potomka koncem května.

Článek

"Já to moc nemusím, jako medik jsem asistoval u porodu a na vojně byl můj první zážitek takový, že jedna paní porodila ve vojenské sanitce. Opravdu to mít nemusím, ale budu poblíž," svěřil se Karel Svoboda.

Vendula Svobodová by podle stanoveného termínu měla porodit 28. května. Už ví, že bude mít chlapečka. Svobodovi pro něj vybrali jméno Jakub. Světlo světa spatří v pražské porodnici U Apolináře.

Sbalit tašku do porodnice

Nastávající maminka už polevila s prací v Nadačním fondu Kapka naděje a snaží se pro syna vše dokonale přichystat. "Jsem ale trochu naštvaná, protože máme v domě pořád řemeslníky, a tak se tomu nemůžu věnovat tak, jak bych chtěla. Všechno už mám ale nakoupeno a vyprala jsem všechny oblečky," uvedla Svobodová.

"Jen nemám sbalenou tašku do porodnice, to musím okamžitě napravit, protože to může přijít každým dnem," poznamenala.

Manžele Svobodovy postihla v roce 2000 tragédie, když jejich dcerka Klára podlehla leukémii. Bylo jí čtyři a půl roku. S nemocí bojovaly dva roky.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Je podle vás přítomnost otce u porodu vhodná?

Anketa

Je podle vás přítomnost otce u porodu vhodná?
Ano
75,8 %
Ne
19,4 %
Nevím
4,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1092 čtenářů.
Související témata:

Související články

Hravý Myšmaš ozdobený Song Ladies

Betlémskou kaplí v Prokopově ulici na Žižkově v úterý večer zněly hlasy dvou pěveckých sborů. Pražský pěvecký soubor Myšmaš si totiž jako hosty na svůj Letní...

Svobodová oplácí májový polibek láskou

Hudební skladatel Karel Svoboda na pověry nevěří. Přesto na prvního máje nikdy nezapomene políbit pod kvetoucím stromem svou ženu Vendulu. Jen letos možná...

Výběr článků

Načítám