Hlavní obsah

Kapesní nůž má 87 nástrojů, do kapsy se ale nevejde

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světoznámý švýcarský nůž, který se používá přes sto let, se může letos pochlubit jedinečným kouskem. Obsahuje totiž rekordních 87 nástrojů, a tím pádem bude zařazena do příštího vydání Guinnessovy knihy rekordů. Nůž váží 1,4 kilogramu a na délku měří 22 centimetrů, prodává se za 1200 dolarů (téměř 22 000 korun).

Článek

Ačkoli se nový nůž firmy Wenger v Guinnessově knize ocitne jako vítěz kategorie kapesní nůž s největším množstvím funkcí, vejde se tento "otesánek" do kapsy už jen málokomu.

"V zásadě jsme vzali všechny nástroje, které se kdy na armádním noži objevily, a spojili je do jednoho kusu," popsala vývoj nože "pro všechny příležitosti" mluvčí firmy Wenger Jennifer Vossová.

Nůž má nejméně desítku různých čepelí, ale také několik šroubováků, různé druhy pilek či pilníků a nůžek. Kromě těchto standardních nástrojů má majitel k dispozici i párátko, laserové ukazovátko, baterku anebo sadu nožíků určenou zahradníkům na roubování rostlin. Wenger se ale rozhodl uspokojit i ty nejnáročnější.

Majitel multifunkčního nástroje tak na svém noži najde i speciální šroubovák určený k seřizování zaměřovačů na zbraních, čepelku, kterou otevře zadní kryt na náramkových hodinkách, či klíč, jímž lze utáhnout kolíky na podrážkách golfových bot.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám