Hlavní obsah

Kandidát Superstar půjde před soud kvůli zneužívání

Právo, lek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Jeden z účastníků televizní soutěže Česko hledá SuperStar, dvacetiletý Jan Kořalka, půjde v nejbližší době před soud. Mladík, kterému desetičlenné finále tuto neděli o fous uteklo, je obžalován z pohlavního zneužívání.

Foto: NPÚ
Článek

Uvedla to benešovská soudkyně, která má Kořalkův případ na starosti. Na obžalovaného vydala zatykač poté, co na začátku dubna bez omluvy nedorazil k hlavnímu líčení. Jak deníky Blesk a Večerník Praha informovaly, policisté si pro Kořalku přišli v neděli 11. dubna přímo před natáčecí studio Novy do Vladislavovy ulice. Zatkli ho a umístili do policejní cely.

Benešovská soudkyně pak rozhodla, zda na další termín jednání vyčká na svobodě či nikoliv. "Do vazby vzat nebyl, další řízení tedy bude vedeno na svobodě," uvedla soudkyně.  

Plovajko: trestní rejstřík měl čistý

Televize Nova, která soutěž vysílá, se od případu zcela distancovala. "Jeho stíhání nemá se soutěží nic společného, vzhledem k tomu, že už v soutěži skončil, tak jde věc zcela mimo nás," konstatoval mluvčí Novy Dan Plovajko. Podle něj byl podmínkou účasti v soutěži čistý trestní rejstřík, což Kořalka splňoval.

Mladík se podle státního zastupitelství dopustil pohlavního zneužívání, tedy sexuálního deliktu s osobou pod patnáct let, loni v létě. Základní sazba pro tento čin se pohybuje v rozpětí dvou až osmi let. Soudkyně zatím nestanovila další termín hlavního líčení.

Reklama

Související články

SuperStar ovládla televizní vysílání

Televizní soutěž Česko hledá SuperStar ovládla celý nedělní večer: po 21. hodině ji sledovalo 2,67 miliónu diváků a Nova v konkurenci s dalšími třemi...

Kurt Nilsen: SuperStar mi změnila život

"Je to opravdu neuvěřitelné." Taková byla první slova z úst Kurta Nilsena, když se na přelomu roku dozvěděl, že se stal vítězem soutěže World Idol, celosvětové...

Další finalisté SuperStar se představují

Ze čtvrtého kola mezi deset finalistů postoupili Petra Páchová (17) a Petr Poláček (19). V rozhovoru na sebe odhalují své záliby i hudební ambice, které...

Výběr článků

Načítám