Hlavní obsah

Kanadský poslanec se k jednání připojil z toalety

Kanadský parlament řešil neobvyklý problém s poslancem, který se k on-line zasedání připojil ve chvíli, kdy používal toaletu. Jeho kolegové pojali podezření koncem minulého týdne, kdy na kameře viděli záběr dlaždiček nápadně připomínající WC v parlamentní budově. Zákonodárce za vládnoucí liberály Shafqat Ali se později přiznal k porušení etikety a omluvil se za „chybu v úsudku“.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na to, že jeden z poslanců se možná k on-line zasedání připojil z toalety, upozornila okamžitě zástupkyně konzervativců Laila Goodridgeová. Později se to potvrdilo.

„Člen parlamentu používal záchod ve chvíli, kdy se účastnil zasedání sněmovny, katedrály kanadské demokracie,“ komentoval to šéf poslaneckého klubu opoziční Konzervativní strany John Brassard.

Kanadské ministerstvo omylem sdílelo místo dat o covidu porno

Koktejl

„Beru tu záležitost vážně a slibuji, že takovou chybu už nebudu opakovat,“ uvedl v omluvě poslanec. Místopředseda parlamentu Chris D’Entremont omluvu přijal a doporučil kolegům, aby věnovali pozornost tomu, odkud a jak se k zasedání připojují. „Pokud nemusíte mít zapnutou kameru, tak ji vypněte,“ vzkázal.

Pro liberály je to už podruhé za poslední dobu, co řeší problémy týkající se straníků, kteří nezvládají dodržovat pravidla etikety. Loni zabrala při videohovoru kamera nahého poslance Willa Amose ve chvíli, kdy se převlékal po běhání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám