Hlavní obsah

Kamera natočila ve vídeňské zoo porod žirafy i první vratké krůčky mláděte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Ve vídeňské zoologické zahradě se narodilo mládě ohrožené žirafy síťované. Jeho příchod na svět a následné první nejisté krůčky zachytila kamera ve výběhu. Videozáznam zprostředkovala agentura AP.

Porod žirafy a první kroky mláděte ve vídeňské zoologické zahraděVideo: AP

 
Článek

Mládě přišlo na svět v zoologické zahradě Schönbrunn, která je nejstarší na světě, 12. července. Při porodu dopadlo na zem z téměř dvoumetrové výšky. O pár okamžiků později se postavilo na vlastní nohy a podniklo první vratké kroky.

Ošetřovatelé dvojici dočasně oddělili od zbytku skupiny. Simulují tak podmínky v divočině, kde se samice s novorozeným mládětem rovněž izoluje od stáda. Pokud vše půjde podle plánu, s ostatními žirafami se nový přírůstek seznámí během následujících dnů.

Foto: AP

Porod žirafy a první kroky mláděte ve vídeňské zoologické zahradě

Mládě je druhým potomkem této žirafí matky; před rokem a půl porodila samičku. Jedná se o významný příspěvek k evropskému ochranářskému chovu žiraf síťovaných, které patří mezi ohrožený druh. Jsou však chovány v řadě zoologických zahrad po celém světě, včetně České republiky.

Jediná bílá žirafa na světě dostala moderní ochranu před pytláky

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám