Hlavní obsah

Kalifornský student se v sedmnácti letech stal právníkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peter Park postupoval v kalifornském školním systému velmi rychle a již při střední škole se přihlásil také ke studiu práv. Potřebné zkoušky se mu podařilo složit ještě před dovršením osmnácti let věku a minulý týden složil přísahu.

Foto: Facebook: Tulare County District Attorney's Office

Peter Park skládá oficiální přísahu

Článek

Peter Park nastoupil na střední školu ve třinácti letech a současně se zapsal také na čtyřletý právnický studijní program na univerzitě, což je v Kalifornii za splnění určitých podmínek možné. Střední školu dokončil v roce 2021 a dále se pak plně věnoval studiu práv. Dosud pak také krátce pracoval jako koncipient v kanceláři státního zástupce okresu Tulare.

Ke zkouškám, které mu umožnily stát se plnohodnotným právníkem, zasedl již v červenci, ale teprve začátkem listopadu se dozvěděl výsledky. Na začátku prosince pak složil oficiální přísahu.

Koncem listopadu sice oslavil osmnáctiny, ale v době, kdy obdržel výsledky zkoušky, mu bylo ještě sedmnáct. Stal se tak nejmladším právníkem v kalifornské historii, když předchozímu držiteli tohoto rekordu se to podařilo až po dovršení osmnácti let, informoval server The Business Journal.

Ten také dodal, že Peter Park bude nyní pracovat na okresním státním zastupitelství, kde bude mít na starosti přestupkové případy, a jeho plat bude včetně bonusů a benefitů činit 107 tisíc dolarů ročně (téměř 2,5 milionu korun).

Jeho hlavní motivací je však další kariérní posun. „Budu usilovat o to, abych se stal prokurátorem. Žene mě k tomu morální povinnost prosazovat svobodu, rovnost a spravedlnost. Obdivuji, jak státní zástupci zajišťují bezpečnost v naší společnosti a přinášejí obětem odškodnění,“ řekl Peter Park po složení přísahy.

Falešný advokát bez právnického vzdělání vyhrál 26 soudních případů

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám