Hlavní obsah

Jsem unavený, volal Američan opakovaně na tísňovou linku. Odpočine si za mřížemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulý týden byl v americkém Evansville zadržen jedenašedesátiletý Daniel Schroeder. Ten večer několikrát volal na tísňovou linku, aby si postěžoval, že je unavený. Jelikož nešlo o jeho první prohřešek tohoto typu, odpočine si Američan dva měsíce za mřížemi.

Foto: Evansville PD

Daniel Schroeder

Článek

Hlídka do Schroederova domu v Evansville ve státě Indiana vyrazila minulé úterý krátce poté, co tísňová linka už počtvrté řešila jeho stížnosti na únavu. Muž neuváděl, že má zdravotní problémy, jen si stěžoval na unavenost.

Ukázalo se, že hovory následovaly jen den poté, co byl Schroeder odsouzen za předchozí zneužití tísňové linky 911. Před časem si na lince stěžoval, že ho jistá „ženská příbuzná“ nechce poslouchat.

Na útěku byl bezmála 30 let, policii se přihlásil až kvůli pandemii

Koktejl

Soudce pak uložil Schroederovi dvouměsíční trest, který ale odložil pod podmínkou, že muž už nebude na linku 911 volat, pokud opravdu nebude ve stavu nouze. Schroeder to vydržel sotva 24 hodin.

Nyní tedy bude moci odpočívat za mřížemi. Jeho trestní rejstřík přitom není nejčistší. Již v minulosti byl odsouzen za řízení pod vlivem omamných látek, držení návykových látek a opuštění místa nehody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám