Hlavní obsah

Joanie vyhrála jackpot a chce zůstat v anonymitě. Ve vsi s 27 obyvateli to půjde těžko

Žena z Colorada vyhrála v přepočtu téměř šest milionů korun a využila svého práva zůstat v částečné anonymitě. Ale protože bydlí v malé vesničce s pouze 27 obyvateli, bude jí to vlastně úplně k ničemu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Žena z vesnice Cowdrey v Coloradu, označovaná jako Joanie, nejprve ani nevěřila, že v loterii vyhrála 250 tisíc dolarů (v přepočtu přes 5,7 milionu korun). O výhře se dozvěděla totiž až z e-mailu, který však považovala za pokus o podvod.

Když se ukázalo, že skutečně vyhrála, požádala loterijní společnost, zda by na záznamech z předání výhry mohla zůstat v anonymitě, tedy aby jí nebylo vidět do obličeje.

Sama ovšem moc nevěří, že to bude mít nějaký význam. Žije totiž v malé vesničce s pouhými 27 obyvateli. „Takže to stejně bude každý vědět,“ odtušila při přebírání šeku.

V Coloradu se v případě velkých výher musí zveřejňovat jméno a první písmeno z příjmení výherce, fotografie povinná není. Loterijní společnost pak na svých stránkách uvádí také bydliště výherců, takže identifikace Joanie bude v tomto případě lehkou záležitostí.

Zvlášť když na sebe Joanie prozradila, že pracuje u soudu a že si z výhry asi pořídí několik alpak. Většinu peněz však chce vložit do svěřenského fondu.

Získal přes 20 milionů, aniž by si koupil los. Stačilo mu jeden prodat

Koktejl

Výběr článků

Načítám