Hlavní obsah

Joanie vyhrála jackpot a chce zůstat v anonymitě. Ve vsi s 27 obyvateli to půjde těžko

Žena z Colorada vyhrála v přepočtu téměř šest milionů korun a využila svého práva zůstat v částečné anonymitě. Ale protože bydlí v malé vesničce s pouze 27 obyvateli, bude jí to vlastně úplně k ničemu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Žena z vesnice Cowdrey v Coloradu, označovaná jako Joanie, nejprve ani nevěřila, že v loterii vyhrála 250 tisíc dolarů (v přepočtu přes 5,7 milionu korun). O výhře se dozvěděla totiž až z e-mailu, který však považovala za pokus o podvod.

Když se ukázalo, že skutečně vyhrála, požádala loterijní společnost, zda by na záznamech z předání výhry mohla zůstat v anonymitě, tedy aby jí nebylo vidět do obličeje.

Sama ovšem moc nevěří, že to bude mít nějaký význam. Žije totiž v malé vesničce s pouhými 27 obyvateli. „Takže to stejně bude každý vědět,“ odtušila při přebírání šeku.

V Coloradu se v případě velkých výher musí zveřejňovat jméno a první písmeno z příjmení výherce, fotografie povinná není. Loterijní společnost pak na svých stránkách uvádí také bydliště výherců, takže identifikace Joanie bude v tomto případě lehkou záležitostí.

Zvlášť když na sebe Joanie prozradila, že pracuje u soudu a že si z výhry asi pořídí několik alpak. Většinu peněz však chce vložit do svěřenského fondu.

Získal přes 20 milionů, aniž by si koupil los. Stačilo mu jeden prodat

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám