Hlavní obsah

Jim Carrey získal americké občanství

– LOS ANGELES

Herec kanadského původu Jim Carrey je nyní Američanem. Komik o občanství požádal, aby i on mohl v nadcházejících prezidentských volbách přispět svým hlasem. Učinil tak stejný krok jako nedávno jeho kolegové Pamela Andersonová či Pierce Brosnan.

Foto: info.dresden

Bezpečnostní opatření na trzích v Drážďanech

Článek

Spojené státy, v nichž Carrey žije již přes deset let, mu podle jeho vlastních slov dopomohly vypracovat se ve známého herce a splnit jeho sny, které se staly realitou.

Převzetí občanství je symbolický krok, kterým uskuteční své vytoužené přání volit.

Dvojí občanství

Dvaačtyřicetiletý Carrey je sice právoplatným Američanem, svého původního kanadského občanství se ale nevzdal. Dvojí občanství totiž tamní zákony neznemožňují.

"Vůbec nemám v úmyslu zanechat své kanadské dědictví a všechny lidi, které miluji a kteří mě podporují, budu vždy nejpyšnějším Kanaďanem," prohlásil.

Andersonová, původem rovněž Kanaďanka, o americké občanství požádala před několika měsíci, Ir Pierce Brosnan jej pak získal před pár týdny.

Reklama

Související články

Jim Carrey: Hledám lásku na celý život

Proslulý komik Jim Carrey hraje ve svém poslední snímku Eternal Sunshine of the Spotless Mind muže, který se po rozchodu s milovanou dívkou rozhodne...

Jim Carrey chce Zellwegerovou zpátky

Hollywoodský komik Jim Carrey se již několik měsíců snaží, aby se k němu vrátila jeho bývalá snoubenka, herečka Renée Zellwegerová. Poslední jeho snahy se však...

Výběr článků

Načítám