Hlavní obsah

Jihoafričan skáče nahý z letadla, zachraňuje tím nosorožce

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapské město

Záchrana nosorožců znamená pro Stevena Newmana opravdu hodně. Kvůli příspěvkům na jejich podporu dokonce skočil nahý z letadla. Tento neobvyklý krok se stal tak populárním a úspěšným, že se 29letý muž chystá skočit znovu.

Skáče nahý z letadla, zachraňuje tím nosorožce

 
Článek

Když Steven Newman začal vybírat příspěvky pro svou nosorožčí charitu, tak složil slib. Pokud se mu podaří vybrat více jak 10 000 dolarů (asi 190 000 korun), skočí padákem nahý. V případě nižší částky by skákal oblečený.

Cílovou částku vybral velmi rychle a čekal ho tak skok z výšky tří kilometrů. Jako místo seskoku si vybral svoje domovské Kapské město. Termín stanovil symbolicky na 22. září, což je světový den nosorožců.

Nízká teplota při seskoku rozhodně nebyla pro Newmana překážkou. Po prvním úspěšném seskoku se totiž rozhodl svůj počin zopakovat a ještě ten den skočil znova, jak uvedl portál Huffington Post. Fotky a videa ze seskoku zveřejnil na internetu a okamžitě zaznamenal velké množství kladných ohlasů. Newman proto hodlá ve svých skocích pokračovat, další si naplánoval na listopad.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám