Hlavní obsah

Jihoafričan přeplaval Krokodýlí řeku, jen aby získal lístek na finále MS

Johannesburg

Odhodlání některých lidí dostat se na finále fotbalového šampionátu v JAR je obdivuhodné. Například Jihoafričan Maurice Meyer by byl ochotný udělat asi prakticky cokoli, aby získal vstupenku na finále fotbalového mistrovství světa. Se svou ženou přeplaval řeku plnou krokodýlů a nyní čeká, jestli bude jejich výkon stačit k výhře v soutěži, kterou vyhlásilo jedno tamější rádio.

Článek

Dvaatřicetiletý jihoafrický podnikatel z Nelspruitu uplaval celkem 60 metrů přes Krokodýlí řeku v rámci soutěže, v níž pretorijská rozhlasová stanice nabízí jako výhru lístek na nedělní finále fotbalového mistrovství světa. Uchazeči o něj musí udělat cokoli, co porotce ohromí dostatečně na to, aby jim vítězství přiřkli. Výsledky budou vyhlášeny ve čtvrtek.

"Doslechl jsem se o té soutěži v rádiu a pomyslel jsem si: 'Ne, člověče, všechny ty příběhy ostatních jsou chabé'. A pak už se mi v hlavě zrodil ten nápad. Naštěstí jsme na žádné krokodýly nenarazili," řekl Meyer agentuře AP.

Krokodýlí řeka protéká severovýchodní částí JAR v blízkosti Nelspruitu a své jméno nedostala náhodou; nebezpeční krokodýli v ní skutečně žijí. Meyera při plavání doprovázela manželka Nicole a jeho bratr Gert stál na břehu s puškou připravený střílet, kdyby je krokodýli napadli.

Jiní zkoušeli tetování či depilaci

Další soutěžící, kteří se do klání o vstupenku zapojili, si například nechali ve studiu voskem odstranit ochlupení, anebo si pořídili tetování. Na Meyerově pokusu zaráží ještě jedna věc - před zahájením MS nebyl vůbec fotbalovým fanouškem.

"Většinou jsem fandil spíš ragby," říká. "Ale při šampionátu jsem se zamiloval do fotbalu."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám