Hlavní obsah

Jezevčík vyskočil z letadla a utekl do pouště. Dokázal v ní přežít šest dnů

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měl to být obyčejný let, jenže se z něj vyklubalo drama o záchraně čtyřnohého mazlíčka. Dvouletý jezevčík Gaspar cestoval v přepravním prostoru letadla do chilského Iquique. Jenže po přistání se jeho přepravní box rozbil a vyděšený pes utekl do nedaleké pouště. Tam se ho zdravého podařilo najít po šesti dnech.

Foto: Profimedia.cz

Janis Cavieresová s jedním z vojáků, který se podílel na pátrací akci, a zachráněným Gasparem.

Článek

Gasparovo nevšední dobrodružství se šťastným koncem začalo 29. června. Jeho majitelka Janis Cavieresová musela odjet z chilského hlavního města Santiago de Chile kvůli pracovním povinnostem o pár dní dříve, a tak poprosila svou nejlepší kamarádku Ligiu Gallardovou, zda by Gaspara do Iquique nevzala ona.

Během cesty byl pes zavřený v přepravním boxu v zavazadlové části letadla. Jenže když letadlo přistálo a Ligia si chtěla zvíře převzít, čekal na ni jenom prázdný box. Přepravka během přistání zřejmě spadla a dvířka se otevřela.

Vyděšený jezevčík utekl do nákladního prostoru, a jakmile pracovníci letiště otevřeli dveře, na nic nečekal, vyskočil z letadla a zamířil si to přímo do pouště Atacama považované za nejsušší místo na zemi.

Podvyživený, ale zdravý

Aerolinky společně s místní vojenskou jednotkou poskytly stroje i lidi a daly se do pátrání. Ačkoliv byl jezevčík spatřen na několika místech, nepodařilo se ho odchytit dřív než za šest dnů. „Byl špinavý, vystresovaný a podvyživený,“ uvedla Paola Bravo, veterinářka, která psa po nalezení vyšetřila.

Podle Cavieresové se hrdinný jezevčík, kterému se začalo v Chile přezdívat „Zázračný pes“, cítí stále lépe a pomalu opět nabírá na síle. Aerolinky přiznaly za celou událost zodpovědnost a nyní zkoumají, kdo za útěk může.

Reklama

Výběr článků

Načítám