Hlavní obsah

Jezdí po dálnici v protisměru, volal opilý řidič v Nebrasce. Přivolaní policisté zatkli jeho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sám na sebe omylem přivolal policii opilý řidič v americkém státě Nebraska, když si po telefonu stěžoval, že kdosi jede po dálnici v protisměru. Když ovšem strážci zákona dorazili na místo, bylo okamžitě jasné, že je to on sám, kdo jede po špatné straně vozovky. Zmatený řidič pod vlivem alkoholu hned putoval za mříže.

Foto: Envato

Alkohol za volantem

Článek

O případu, který se udál už v březnu, nyní na Facebooku s odstupem informoval úřad šerifa v okresu Lancaster, který zveřejnil příslušné video i s nahrávkou řidičova telefonátu na tísňovou linku 911. „Jedu po dálnici číslo 77 na sever a je tu někdo, kdo jede po špatné straně silnice,“ hlásil motorista s tím, že druhý řidič jej málem vytlačil ze silnice.

„Bylo to drsné. Opravdu hodně,“ upozorňuje. Později si ale zřejmě řidič svůj omyl uvědomil. Na zveřejněném videu je vidět, jak motoristu zastavuje přivolaný policista. „Víte, proč jsem vás zastavil?“ ptá se. „Ano, protože jsem jel po špatné straně silnice,“ přiznává řidič, který zároveň potvrzuje, že to byl on, kdo volal na tísňovou linku.

Dvojnásobné překročení limitu

Svůj omyl vysvětluje tak, že zřejmě musel minout správný výjezd. Následné měření ukázalo, že řidič měl v krvi více než dvojnásobné množství alkoholu, než je povolený limit, oznámil úřad šerifa. V Nebrasce činí hranice povoleného množství alkoholu 0,8 promile pro řidiče starší 21 let, u mladších (kteří však legálně nesmějí pít alkohol vůbec) je to 0,2 promile.

„Zástupce šerifa okresu Lancaster byl naštěstí schopen zatknout tohoto řidiče dříve, než byl někdo vážně zraněn,“ konstatoval úřad, aniž by oznámil, jakému postihu poté zatčený řidič čelil.

Opilý řidič se při policejní kontrole snažil vyměnit si místo se psem

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám