Hlavní obsah

Jelínka zachránil před agresivními psy dron

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krvavé drama, ale se šťastným koncem se odehrálo ve městě San-ming na jihovýchodě Číny. Na ulici tam za tmy zabloudil jelínek, který neušel pozornosti dvou toulavých psů. Ti okamžitě zaútočili a nebýt pohotových studentů, kteří nerovnou řež sledovali z oken ubytovny, mládě paroháče by asi nepřežilo.

Studenti použili dron při záchraně jelena napadeného psyVideo: AP

 
Článek

Posluchači místní vysoké školy natáčeli zápas z bezpečné vzdálenosti na mobilní telefon. Záběry ukazují, jak psi zatínají své tesáky do jelínkovy srsti.

Studenti ve snaze zahnat útočníky házeli na místo lahve s vodou, což ale nezabralo. Pak je napadlo vypustit dron, který se již ukázal být účinnější.

Psi se před letícím tělesem stáhli, zatímco zraněný jelínek s vypětím zbývajících sil kulhal po asfaltu. Přivolaní záchranáři malého paroháče dopravili do útulku, kde jej z nejhoršího dostali zvěrolékaři.

Podle médií se jednalo o muntžaka tmavého (Muntiacus crinifrons) - druh jelena, který žije v jihovýchodní Asii a hrozí mu vymření.

Tři agresivní psi roztrhali Řekyni, když pracovala na zahradě

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám