Hlavní obsah

Jednotky prince Harryho kopírují scénu ze Spartaka

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Vojáci mířící do Iráku si s sebou berou trička s nápisem "I´m Harry" (Já jsem Harry), aby mladému princi ukázali svou podporu. Trička v barvě khaki na sobě mají navíc i znak teleskopické mušky na hrudi. Informoval o tom britský deník Mirror.

Článek

Trička napodobují legendární scény symbolizující solidaritu z výpravného snímku Spartakus. Iráčtí bojovníci slíbili, že prince Harryho unesou nebo zabijí, a tak trička svéráznou cestou vyjadřují kamarádství s Harrym, který jejich jednotku povede.

"Naši vojáci si často vyrábějí speciální trička, která je mají stmelit a povzbudit. Princ Harry je jednotkou vysoce respektovaný jako velitel a člověk, který dělá mnoho pro ozbrojené složky," řekl důvěryhodný zdroj z vojenské základny.

Tričko stojí necelých dvacet liber (asi 830 korun) a je volně k prodeji na aukčním serveru eBay pod názvem, který v překladu znamená: "Jsem Spartakus, jsem Harry, teď jsme všichni Harry. Zmátněte nepřítele nošením trička." Na svých stránkách to uvedl server Ananova.

Celý nápad kopíruje scénu z klasického snímku Spartakus z roku 1960, kdy byla postava hraná Kirkem Douglasem podobně chráněná před římskými jednotkami, když se ho snažili po bitvě zneškodnit. Zajatí otroci jsou vyzváni, aby vydala Spartaka k ukřižování, ale místo toho všichni povstanou se slovy: "Já jsem Spartakus".

Reklama

Související témata:

Související články

Princ Harry asi brzy odjede válčit do Iráku

Britský princ Harry (22) nejspíš brzy odjede se svou jednotkou do Iráku. Usoudil to včera britský bulvární The Sun na základě slov princovy přítelkyně Chelsey...

Výběr článků

Načítám