Hlavní obsah

Jedlík se pustil do kalorické výzvy restaurace. Odměny se nedočkal, protože nesnáší salát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cattlemans Steakhouse v anglickém městě Paignton patří k těm restauracím, které mají v nabídce i takzvané jedlické výzvy. Kdo je splní, dostane odměnu. To se však netýkalo zákazníka, který spořádal hromadu masa, ale odmítl k němu pozřít zeleninový salát.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Výzva v anglickém steakhousu se jmenuje 4500 Calorie Challenge a úkolem je sníst opravdu velkou nálož jídla během jedné hodiny. Pokud to někdo zvládne, nemusí za jídlo platit, a ještě mu restaurace vyplatí padesát liber (přes 1400 korun). Nedávno se tuto výzvu rozhodl pokořit i zákazník, označovaný jako Dan.

Na stole tak před ním přistál velký tác, na němž byl téměř 600gramový steak, přibližně 350 gramů nasolené vepřové kýty, čtyři klobásy, několik grilovaných kuřecích křídel, kuřecí prsa, 170gramový cheeseburger a k tomu hromada hranolků, cibulových kroužků, žampiony, dvě smažená vajíčka, celé rajče, grilovaný ananas a zeleninový salát.

Dan podle všeho neměl kdovíjaké problémy do sebe vpravit téměř všechno, ale zeleninového salátu se nedotkl, protože podle svých slov jej „prostě nesnáší“. A kvůli tomu nejenže nezískal odměnu, ale ještě musel za jídlo zaplatit.

Lidé na sociálních sítích mu ve značné míře vyjadřovali podporu, ale někteří se do něj pustili s tím, že už by měl konečně dospět a jíst zeleninu. Často také zaznívaly hlasy, že tato výzva je nejen na stránkách restaurace formulována poměrně vágně.

Majitel podniku Gary King v tom však má jasno: „Je to výzva, kde je úkolem sníst všechno, co je na talíři, jinak by to nebyla výzva,“ uvedl s tím, že Dan předem nikomu neřekl, že nemá rád salát, přičemž některé položky je v takovém případě možné vyměnit.

Publicita, kterou tento případ vzbudil, však mezitím přiměla restauraci k jistým úpravám podmínek výzvy a Dan také dostal pozvání, aby svůj heroický výkon přišel zopakovat, tentokrát již podle všeho bez salátu.

Výzva „Král velkého bachoru“ dostala sečuánskou restauraci do křížku se zákonem

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám