Hlavní obsah

Je mu teprve osm let a už si zalyžoval na všech kontinentech

Osmiletý chlapec z Colorada se na začátku prosince stal nejmladším člověkem, který lyžoval na všech světadílech. Jako poslední si na své konto připsal Antarktidu.

Foto: Profimedia.cz

Lyžování v Antarktidě (ilustrační foto)

Článek

Maddock Lipp z coloradského města Golden kousek od Denveru vyrůstá v rodině nadšených lyžařů. Rodiče jej už od čtyř let brali společně s jeho starší sestrou na lyžařské výlety po celém světě. Vydali se například do Itálie, Chile, Jižní Koreje, Austrálie, ale také třeba i do Maroka. Společně tak s lyžemi navštívili celkem šest kontinentů.

Na začátku prosince Maddock zkompletoval svou lyžařskou cestu kolem světa, když ho otec vzal i na Antarktidu. „Antarktida se mi líbila nejvíc, protože jsem lyžoval blízko tučňáků,“ okomentoval svůj výkon mladý rekordman.

Ve věku 8 let a 25 dnů se totiž stal zatím neoficiálně nejmladším člověkem, který lyžoval na všech sedmi kontinentech. Překonal tak rekord, který zhruba půl roku držela jeho sestra Keira, když lyžování na všech světadílech zkompletovala ve věku 10 let a 23 dnů.

Nedávné výpravy do Antarktidy se Keira s Maddockem a otcem zúčastnila také a všechny tři navíc ještě doprovázel zkušený průvodce z Mezinárodní unie horských vůdců. Rekordnímu zápisu posloužil svah 890 metrů vysoké hory Mount Hoegh na Antarktickém poloostrově, v oblasti nazývané Grahamova země.

Oslava se uskutečnila hned na palubě lodi cestou z Antarktidy a podávala se limonáda, nachos a zmrzlina.

Lyžaři se potkali se zpomalenou lavinou, jen se jí smáli

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám