Hlavní obsah

Japonci se stala osudnou soutěž jedlíků, udusil se

Novinky, vps

Smrtí skončila pro 28letého Japonce, jehož identitu média nezveřejnila, účast v soutěži jedlíků ve městě Hikone v prefektuře Šiga. Cílem bylo spořádat pět rýžových koulí onigiri, jenže u té poslední se soutěžící začal dusit. Zemřel v nemocnici o tři dny později.

Foto: Profimedia.cz

Rýžové koule onigiri

Článek

Tragická událost se odehrála v rámci akce, na níž byly propagovány místní farmářské výrobky včetně rýže Oumimai, což je specialita prefektury Šiga. Účastníci měli tři minuty na to, aby do sebe nasoukali pět kusů onigiri. Jedná se o vařenou rýži zformovanou do tvaru koule a zabalenou do listu z mořské řasy.

Muž zkolaboval poté, co si vložil do úst poslední rýžovou kouli. Na místě se mu snažili pomoct lékař a zdravotní sestra, kteří soutěži přihlíželi. Poté ho do nemocnice odvezla přivolaná sanitka, uvedl zpravodajský web Japan Times.

Japonce se ale zachránit nepodařilo. Už znovu nenabyl vědomí a po třech dnech zemřel.

K incidentu došlo už 13. listopadu, média však o případu informovala až tuto středu.

Soutěže jedlíků jsou v Japonsku velmi populární a ze země vycházejícího slunce pochází i známý profesionální jedlík Takeru Kobajaši, který se proslavil vítězstvím v newyorské soutěži v pojídání hotdogů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám