Hlavní obsah

Janek Ledecký se z depresí vyléčil horami

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Zpěvák, kytarista a skladatel Janek Ledecký se netají tím, že se občas trápí. V osobním životě se prý někdy zamýšlí, zda "být, či nebýt". Prozradil, že na deprese mu pomáhá prostředí hor.

Foto: Petra Jurásková

S instalací budky pomáhaly děti z mateřských školek a hasiči Třineckých železáren.

Článek

Ledecký dříve depresemi trpěl hlavně v době svátku zemřelých a Vánoc. "S nimi bojují především lidé, kteří píší, něco tvoří. Také já jsem se pohyboval na křivce absolutní euforie a pak totální deprese, kdy jsem si říkal, jestli mám vůbec právo dělat to, co dělám," uvedl a dodal, že jeho psychice pomohly hory.

"Posledních sedm let mám štěstí, že celá má rodina se v zimě přestěhuje do Špindlerova mlýna. Tam jsme, dokud nesleze sníh. Jak začne podzim, začnu se dívat ráno na teploměr, když klesne k nule, tak si říkám, jen houšť, abych mohl uniknout do hor."

Sedne mu vánoční tématika

"Mám to teď tak vykoumané, že nejčastěji jsem o víkendech v Praze a v týdnu na horách. Takže na deprese jsou hory nejlepším lékem. Ale jsem si vědom, že tuto léčbu nemohu každému doporučit, každý si ji dovolit nemůže," uznal Janek.

V době, kdy se Ledecký zotavuje na horách, za svými profesními závazky dojíždí. V současnosti se chystá na koncertní turné po republice i po Slovensku, na němž ho vedle rockové kapely doprovodí Nosticovo kvarteto. K tomu také vydal nové cédéčko 12 vánočních "nej". Navazuje v něm na úspěšné album Sliby se maj plnit o Vánocích, které vyšlo před osmi lety a bylo oceněno Zlatou deskou.

"Kromě ´Slibů´ jsou v něm dvě nové písničky Ty spíš a Pár škrábnutí. Na vánoční koncerty se moc těším, protože vánoční tématika mi sedí. Asi na těch pomluvách, že jsem romantik, něco bude," poznamenal.

Reklama

Související témata:

Související články

Janek Ledecký vyzkouší motoskijöring

Zpěvák Janek Ledecký obuje lyže a ve dvojici s motokrosařem Janem Froňkem se stane pravděpodobně největší atrakcí českého mistrovství v motoskijöringu, které...

Janek Ledecký se nezlobí

Galileo - muzikál Janka Ledeckého - vstoupí v září do druhé sezóny. Některé hvězdy z pražského Divadla Kalich, kde se Galileo hraje, se však upsaly ještě...

Výběr článků

Načítám