Hlavní obsah

Jako Vesmírná odysea. Pilot odhalil v pustině záhadný monolit

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Jako ve sci-fi filmu si musel přidat pilot Bret Hutchings, když ve svém vrtulníku pomáhal se sčítáním divoké zvěře v Utahu. Biolog na palubě ho totiž náhle upozornil na podivný útvar, který se na slunci jasně blýskal. Šlo o zhruba tři metry vysoký monolit. Mužům se okamžitě vybavila scéna z legendárního díla Vesmírná odysea.

Foto: Isntagram utahdpsaerobureau

Tajemný monolit vyvolal v posádce vrtulníku zvědavost.

Článek

Měl to být jen běžný rutinní let. Pilot Bret Hutchings z dálniční policie minulý víkend pomáhal expertům z utažského odboru pro životní prostředí při sčítání ovcí tlustorohých na jihu státu.

„Jeden z biologů to spatřil, když jsme přelétali přímo nad tím. Hned začal 'hej, hej otoč to, otoč to',“ vylíčil pilot objevení monolitu.

Posádka se rozhodla, že podivná věc blýskající se na slunci musí být prozkoumána. Ze záhadného objektu se vyklubal zhruba tři metry vysoký kovový monolit. Podle Hutchingse bylo hned jasné, že ho musel na místo někdo dopravit a položit, z nebe rozhodně nespadl.

„Předpokládám, že to byl nějaký ‚new wave‘ umělec nebo něco takového. Někdo, kdo je velkým fanouškem 2001: Vesmírná odysea,“ dodal pilot se smíchem. Právě v legendárním filmu Stanelyho Kubricka z roku 1968 inspirovaném povídkou A. C. Clarka, hraje tajemný monolit hlavní úlohu v pozvedání lidstva na vyšší úroveň inteligence.

Objevitel neobyčejného monolitu rovněž žertoval, že by mohlo jít o utajený vládní projekt. „Vtipkovali jsme, že jestli jeden z nás zničehonic zmizí, tak se zbytek bude muset kvůli tomu dát na útěk,“ smál se Hutchings.

Místo, kde posádka tajemný monolit našla, si však raději nechala pro sebe. Obává se totiž, že do těžko přístupného odlehlého terénu by se mohla vydat řada amatérských dobrodruhů, pro které by to mohlo znamenat nebezpečí.

Tajemný monolit Uluru ohromil účastníky cesty kolem světa

Exotika a Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám