Hlavní obsah

Jako v mraveništi. Malí robůtci třídí balíčky místo lidí

Novinky, vps

Při sledování hemžení v mraveništi se může zdát, že se jedná o neřízený chaos. Ve skutečnosti má však každý jedinec své jasně dané úkoly. Podobně to vypadá ve skladu jedné čínské přepravní společnosti, kde místo mravenců působí armáda malých robůtků, kteří třídí balíčky místo lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Roboti se při třídění zásilek hemží jako mravenci v mraveništiVideo: Reuters

 
Článek

Roboty „zaměstnala“ společnost Shentong Express a zatím je používá ve dvou třídících centrech ve městě Chang-čou. Ve skladu o ploše 2000 metrů čtverečních dokáží podle agentury Reuters roztřídit 18 tisíc balíčků za hodinu.

Malý robůtek dostane od lidského zaměstnance balíček, naskenuje čárový kód a následně ho odveze do správné přihrádky. Vozítka dokážou unést balíček o váze až pěti kilogramů a automaticky se dobíjí, takže můžou pracovat nonstop, ačkoliv této možnosti není podle mluvčího společnosti zatím využíváno.

Firma podle stanice CNBC tímto krokem ušetřila půlku nákladů, které by normálně musela vynaložit na lidskou práci. Kromě toho se ještě zlepšila efektivita práce o 30 procent a došlo k maximalizování přesnosti třídění, protože roboti chybu neudělají.

Není tak překvapením, že Shentong Express chce začít robůtky využívat i ve svých dalších zařízeních.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám