Hlavní obsah

Jako doma. Irbisům navezli do výběhu osm tun sněhu

Novinky, lpl
San Diego

Snad každá zoo se snaží svým zvířatům zajistit podmínky, které by co nejvíc připomínaly jejich přirozené prostředí. V americkém San Diegu to vzali z gruntu a do výběhu irbisů (nebo také sněžných levhartů) navezli na osm tun sněhu a velké krychle z ledu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sněžní levharti si sněhovou nadílku užívaliVideo: Reuters

 
Článek

Do zasněžování se ošetřovatelé pustili ve čtvrtek a levhartí samice Penny a Anna se jaly bílý výběh ihned prozkoumávat. Zoo uvedla, že tříletá Penny si začala překvapení téměř okamžitě naplno užívat, zatímco zdrženlivější Anna chvíli váhala, jak má se situací naložit.

Šelmy viděly sníh poprvé v životě a ošetřovatelé se jim zážitek snažili ještě víc zpříjemnit mimo jiné i tím, že jim do sněhu zahrabali menší „svačinku“.

Sněhovou nadílku si mohla zoo dovolit díky štědrému sponzorovi. A to už podruhé. V listopadu loňského roku připravila podobné překvapení ledním medvědům, kteří jeuvítali stejně nadšeně jako Penny a Anna.

Jak dlouho si však levharti užívali přirozených podmínek, není jisté. V kalifornském San Diegu se totiž teplota momentálně pohybuje nad hranicí dvaceti stupňů Celsia.

Reklama

Výběr článků

Načítám