Hlavní obsah

Jako by mě srazil autobus, řekla stařenka po srážce s elektrickým vozítkem

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hamble

Zdá se, že v Británii není bezpečno ani na chodnících. Platí to alespoň pro městečko Hamble v Hampshiru. Devadesátiletá Eileen Buttová by mohla vyprávět. Při procházce do ní totiž v "závratné" rychlosti 6,5 kilometru v hodině nabourala jiná důchodkyně na elektrickém vozítku.

Foto: Profimedia.cz

Postrach chodníku: Bezohledná důchodkyně na elektrickém vozítku srazila několik svých vrstevnic. Ilustrační foto

Článek

Buttová zrovna se dvěma přítelkyněmi vyrazila na procházku, když se za nimi vynořilo vozítko, které najel přímo do nich. Všechny tři se skácely na zem a Buttová se navíc ještě praštila hlavou o obrubník.

„Vozík se objevil zčista jasna. Bylo to, jako by mi přímo do zad najel autobus. Nikdy na ten pocit nezapomenu,“ uvedla pro deník Daily Mail Buttová.

„Omlouvám se, neslyšely jste můj klakson,“ to bylo jediné, co prý řidička vozítka řekla, než z místa činu beze stopy zmizela. Péče o otřesené stařenky tak zůstala pouze na hostinském a zákaznících nedaleké hospody Whyte Harte.

„Ztratila jsem vědomí na několik sekund. Díky Bohu, že se to stalo před hospodou. Její návštěvníci nás zvedli a pozvali dovnitř na šálek čaje. Řidička vozítka později vešla, zeptala se, kdo za ty čaje platí, a bez jediného dalšího slova odešla,“ dodala Buttová.

Školení a osvěta

Devadesátiletá stařenka byla pro jistotu později převezena do nemocnice, kde jí lékaři ošetřili monokly a bouli velikosti pomeranče. Modřiny zanedlouho zmizí, horší je ale psychická újma. Buttová se totiž nyní bojí chodit ven pro případ, že by se něco podobného mohlo opakovat.

„Z vlastní zkušenosti vím, že pokud se procházíte městem, nejeden podobný vozík vás může ohrozit. Rozhodně bych proto uvítala doplňková školení pro řidiče a upozornění na možná rizika pro chodce,“ uvedla Anne Cartyová, generální ředitelka charity Age Concern Southampton, která pomáhá starým lidem.

Reklama

Výběr článků

Načítám