Hlavní obsah

Jak se Keanu Reeves dostal do ukrajinské učebnice dějepisu

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Důvěřuj, ale prověřuj. Tímto heslem se zřejmě neřídili korektoři ukrajinských učebnic dějepisu, kde se objevila fotografie, na níž je však něco divného. Konkrétně se jedná o herce Keanu Reevese, jenž se objevil na fotografii s názvem Oběd na střeše mrakodrapu z roku 1932.

Foto: Profimedia.cz

Keanu Reeves v roce 2010

Článek

Když si v roce 2010 na newyorské lavičce vybalil známý herec Keanu Reeves sendvič, těžko si mohl představit, jakou vlnu pozornosti na sebe strhne. Fotka, která obletěla sociální sítě a stala se terčem mnoha fotomontáží, zachycuje herce s výrazem, který by se dal označit za poněkud depresivní.

A právě jedna z fotomontáží, kdy se zasmušilý Reeves dostal mezi partu dělníků stavících v roce 1932 mrakodrap v New Yorku, se nyní dostala až do učebnice dějepisu na Ukrajině.

„Nejdřív jsem si toho drobného detailu nevšiml, když jsem se ale dozvěděl o souvislostech, rozhodl jsem se tam tu fotografii nechat,” řekl jeden z autorů učebnice Ihor Shchupak.

Sám autor, který údajně chtěl ponecháním fotomontáže v učebnici vydané v roce 2018 otestovat pozornost studentů, však nakonec připustil, že se jednalo o chybu.

Reklama

Výběr článků

Načítám