Hlavní obsah

J.K. Rowlingová plakala, když zabila jednu z klíčových postav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Autorka fenoménu jménem Harry Potter v pátém díle nechala zabít jednu z klíčových postav. Sama její smrt oplakala, ale prý to jinak nešlo. Kdo tou postavou je, to zatím neví ani její manžel. Dětští čtenáři se nejvíce obávají, že nechá zemřít Harryho nejlepšího kamaráda Rona.

Foto: Alena Oudová

V roce 2012 se Plzeňské farmářské trhy uskuteční každých 14 dní vždy v sobotu od 8 do 12 hodin. Začíná se 31. března.

Článek

Spisovatelčin manžel doktor Neil Murray prý Rowlingovou našel v slzách a ptal se, co se jí stalo. Nešťastná autorka mu nemohla moc prozradit, informuje zpravodajský server Ananova.

V interview pro britskou BBC Rowlingová vzpomínala: "Napsala jsem znovu tu smrtelnou scénu, přepsala ji ještě jednou a pak ta osoba byla definitivně mrtvá. Přišla jsem plačící do kuchyně a Neil se zeptal: ´Co se Ti proboha stalo?´ a já mu odpověděla: ´Právě jsem zabila tu osobu´. Řekla jsem "tu osobu", protože Neil také neví, kdo to je."

"On mi na to odpověděl: ´Tak ji nezabíjej´... a já jsem mu na to odvětila: ´Takhle to nefunguje. Když píšeš knihy pro děti, musíš být nemilosrdný zabiják," dodala J.K. Rowlingová. ¨

Někteří tajemství odhalí už v sobotu

Od té doby, co autorka prozradila, že v pátém díle zemře jedna z hlavních postav a do konce sedmidílné série ještě několik dalších, protože temné síly budou nabývat stále více na síle, všichni o identitě mrtvého spekulují. Filmový představitel hlavního dětského záporáka Draca Malfoye prý cítí v kostech, že to bude on, kdo zemře. Dojetí spisovatelky nad smrtí "té postavy" tuto domněnku ovšem vyvrací, protože Draco moc sympatií nebudí.

Zda zemře Harryho nejlepší kamarád Ron, nebo se spisovatelka rozloučí s někým z profesorů či jiných kamarádů, to se někteří mohou dozvědět už tuto sobotu, kdy jde anglická verze do prodeje. Čeští čtenáři tajemství odhalí až 29. února a do té doby musejí doufat, že jim to nikdo neprozradí.

Rowlingová se v rozhovoru pro BBC mimo jiné ještě svěřila se svými obavami z toho, co bude "po Harrym". Jaký bude její život, až dopíše sedmý a poslední díl. "Bude velmi těžké to opustit, i když se těším na tu další fázi života, až ubudou ty související povinnosti a nepříjemnosti, které s Harryho slávou souvisejí," řekla spisovatelka.

Reklama

Související články

Autorka Harryho Pottera porodila chlapečka

Zdravého chlapečka porodila ve skotském Edinburghu autorka světově proslulých příběhů o čarodějnickém učni Harry Potterovi J.K. Rowlingová (37). Chlapec, jehož...

J. K. Rowlingová je bohatší než královna

Díky neuvěřitelnému úspěchu a kouzlu knih o čarodějnickém učni Harry Potterovi má spisovatelka J. K. Rowlingová přímo pohádkové bohatství. Zatímco ještě před...

Výběr článků

Načítám