Hlavní obsah

Italského mafiána na útěku prozradil jeho kanál o vaření

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dominikánská policie zatkla 53letého muže, po kterém od roku 2014 pátraly italské úřady. Marc Feren Claude Biart je členem zločinecké organizace Ndrangheta a byl zapleten do obchodu s kokainem. Před spravedlností se skrýval v Karibiku, prozradil ho ale jeho YouTube kanál, na kterém se dělil o své poznatky o italské kuchyni.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Dominikánské republice dopadli italského mafiána díky tetování, které bylo vidět v jeho videích o vařeníVideo: Reuters

 
Článek

V roce 2014 byl Biart odsouzen soudem v jihoitalské Kalábrii mimo jiné za pašování kokainu pro nechvalně známý klan Ndrangheta. Spravedlnosti však unikl a podle úřadů se skrýval kdesi v Kostarice.

Odtamtud se ale nepozorovaně dostal do Dominikánské republiky, kde posledních pět let žil v letovisku Boca Chica. Úřady neměly o místě jeho pobytu ani tušení, dokud nenarazily na YouTube kanál, na kterém Biart se svou ženou zveřejnil několik videí o italské kuchyni.

Italská policie jméno kanálu neuvedla, nicméně Biart si podle ní dal záležet, aby nebyla na videu nikdy vidět jeho tvář. Zbytek těla ovšem vidět byl, a na to odsouzený doplatil. Mnohá tetování, jež má Biart na těle, měly italské úřady popsané ve svých záznamech.

Mafián byl díky Interpolu, italské a dominikánské policii zatčen a minulou středu letecky přepraven do Itálie.

Obří proces se členy Ndranghety

Ndrangheta je momentálně nejsilnější mafiánskou organizací v Itálii a její činnost přesahuje už i do mnoha dalších zemí. Příjem z jejích nelegálních aktivit se odhaduje zhruba na tři procenta italského HDP, největším zdrojem příjmů je právě obchod s kokainem.

Starostlivá babička spustila obří razii proti mafii

Koktejl

V lednu započal v Itálii jeden z největších soudních procesů proti organizovanému zločinu, který míří právě na členy Ndranghety. Více než 500 obžalovaných je obviněno z řady zločinů včetně vraždy, pašování drog, vydírání a praní špinavých peněz. Díky své touze podělit se o znalost italské kuchyně se k nim přidá i Biart.

Reklama

Výběr článků

Načítám