Hlavní obsah

Ital si myslel, že trefil miliardový jackpot. Noviny ale udělaly chybu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oči pro pláč zbyly 87letému italskému důchodci, který si myslel, že v loterii trefil jackpot ve výši 64,2 milionu eur (1,6 mld. Kč). Nebyla to pravda, protože si sázenku porovnal s místními novinami, které v přepisu výherních čísel udělaly chybu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muž žijící v Římě vyplnil minulý týden na tiketu loterijní společnosti SuperEnalotto dva sloupce. Když v jednom deníku nalezl informaci, že jeho čísla 4, 9, 25, 30, 57 a 66 jsou ta šťastná, začal plánovat, jak s výhrou naloží, a pomyslel i na charitu.

Radost ale trvala jen několik hodin. Skončila ve chvíli, kdy navštívil trafiku s loterijním terminálem a zjistil, že vše je jinak.

„Byl jsem přesvědčen, že jsem zbohatl. Místo toho jsem málem dostal infarkt,“ vylíčil sázkař své pocity v rozhovoru pro list La Repubblica.

„Byla to pro něj velmi tvrdá rána. S těmi 64 miliony chtěl udělat dobro pro spoustu lidí,“ řekla jeho manželka. „Po tom šoku jsem jej objevila, jak se potuluje ulicemi, aniž by věděl, kde je,“ dodala s tím, že teď manžela raději nechce nechávat samotného v pokoji.

„Na světě je tolik chudoby a peníze často končí v rukou těch, kteří si je nezaslouží. Manžel už měl nápady, jak ty peníze utratit. Pak ten sen náhle skončil,“ uvedla dále žena muže, který kdysi pracoval v manažerské funkci.

Silné emoce zklamaným seniorem pořádně zatřásly, ale jeho zdraví prý zásadně neovlivnily. Na nějakou odvetu za zhroucené naděje prý nepomýšlí. „Ale kdoví, třeba by to chtělo právníka,“ řekla manželka.

Támhle je koš, řekla loterijní společnost sázejícímu. Tiket osm miliard nevyhrál, zveřejněná čísla byla chybná

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám