Hlavní obsah

Ital odhodil staré pohovky za obec. Policie mu je přivezla nazpět a vyklopila před dům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nekompromisní účet vystavila policie v severoitalské obci Romano di Lombardia 43letému muži, který se chtěl příliš bezstarostně zbavit dvou opotřebených pohovek. Delikvent je v noci odvezl za obec a nechal ležet u silnice. Strážci zákona jej ale vypátrali, oba kusy nábytku nechali dovézt a vyklopit na jeho pozemek.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ze spektakulární akce podle listu Corriere della Sera pořídili videozáznam, který pak zveřejnili, aby dali ostatním lekci, že pachatelé ekologických deliktů nemohou počítat s žádným slitováním. „Bylo to i s dovozem až do domu a gratis,“ vtipkovala některá média.

Na začátku videa doprovázeného hudbou z někdejšího hitu The Lion Sleeps Tonight (Lev dneska spí) nazpívaného americkou skupinou The Tokens se objeví napsaný dotaz „Něco jsi ztratil?“.

Následují záznam a fotografie, které zachycují pracovníky odpadového hospodářství s nákladním vozem, jak pod dohledem policie vyklápějí pohovky na trávník před dům majitele. V závěrečné části ironicky laděného klipu se pak objeví nápis „Vždy ve službách občanů“.

Úřady hříšníka vypátraly snadno. Místo činu sice pod dohledem obecního kamerového systému není, ale příjezdové komunikace ano. Objektivy zaznamenaly, jak v inkriminovanou noc nákladní automobil pohovky odváží, načež se po několika minutách po stejné trase vrací zpět s prázdnou ložnou plochou.

Pokuta čtvrt milionu

Pachatel se policistům snažil namluvit, že si chtěl pohovky jen „dočasně“ odklidit a později opět vyzvednout. Ti ale pochopení pro jeho argumentaci neměli a nyní mu hrozí pokuta ve výši až deset tisíc eur (252 650 Kč).

„Dodávka až do domu je zřetelným gestem, kterým dáváme najevo, že v boji proti nelegálnímu nakládání s odpadem nepolevíme. Záludným lidem vzkazujeme, že si nemohou dělat na úkor ostatních, co chtějí,“ zdůraznil starosta obce Sabastian Nicoli.

Srbské jezero zaplnily tuny odpadků

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám