Hlavní obsah

Invalida potřebuje k řízení vozíku řidičák na tank

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dorchester

Šestatřicetiletý tělesně postižený Angličan Jim Starr z Dorchesteru dostal k Vánocům speciální invalidní vozík za 420 tisíc korun, který má místo kol pásy. Nesmí ho však používat. Musí čekat na povolení od úřadů, které zváží, zda mu dají oprávnění k řízení tohoto netradičního futuristického vozíku, který vypadá jako malý tank, nebo nedají. Zatím po něm požadují udělat si řidičský průkaz na tanky.

Článek

Starr doufal, že se na finančně nákladném vozíku bude moci bez problémů pohybovat i po náročnějších terénech či po plážích spolu se svými dětmi. Na taková místa by se s normálním vozíkem nedostal.

Předseda oddělení pro vydávání řidičských oprávnění však uvedl, že tento typ vozíku se nedá klasifikovat jako klasický invalidní, jelikož je příliš široký a těžký. Muž by si prý měl udělat řidičský průkaz v kategorii H, který umožňuje lidem řídit pásová vozidla, jako jsou například právě tanky.

„Je to fantastický stroj, který mě může dovézt, kamkoli potřebuji. Je směšné, že bych jen používáním speciálního vozíku měl dělat něco nezákonného,“ nechápe úřednické rozhodnutí bývalý zahradník Jim Starr.

Reklama

Výběr článků

Načítám